Wyniki VII Konkursu Piw Domowych

12 maja sześciu jurorów wykonało ciężką pracę oceny 15 pilznerów czeskich i 12 weizenbocków.  Miejsca na pudle zajęli:

Pilzner Czeski:

1. Łukasz Chrząszcz (vettis) – 37,00 pkt.
2. Andrzej Miler (nuka1) – 36,17 pkt.
3. Adam Stawowczyk (uups) – 34,67 pkt.

Weizenbock:

1. Jacek Stachowski (stasiek) – 41,00 pkt.
2. Adam Wróbel (mwa) – 39,17 pkt.
3. Agnieszka Łopata (agal) – 38,50 pkt.

Grand Prix: Jacek Stachowski (stasiek) – 41,00 pkt.

Zwycięzcom gratulujemy, jurorom w poniższym składzie wielce dziękujemy!


Przewodniczący Jury:

Rafał Kowalczyk

www.browarzyciel.pl

Jurorzy:

Agnieszka Lipińska (Browar Bosman)

Jacek Materski (Browar Artezan)

Krzysztof Lechowski (certyfikowany sędzia PSPD)

Michał Saks (Browar Brovarnia)

Piotr Misiewicz (certyfikowany sędzia PSPD)

Jurorzy nie mieli by czego oceniać, gdyby nie pomoc w obsłudze Konkursu na miejscu, za którą wielkie podziękowania kieruję do:

– Michała Grefa (El_kurczako)

– Magdaleny Zawadowicz (Mada)

– Baarda

oraz nie mniejsze podziękowania dla współorganizatora, Maćka Lewandowskiego, który piwa konkursowe przyjął, zakodował, zrobił tajną listę i dostarczył do Zamku.

avatar

Marusia

Piwowar już nie domowy, animatorka wydarzeń piwowarskich

Może Ci się również spodoba

2 komentarze

  1. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable information to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be grateful to you.

  2. avatar Arnan pisze:

    Hi Peng, need your advice again.Can I reaplce castor sugar with icing sugar? Would you know the amount? Another question, does your pastry stick to the baking sheets? Mine does for some. I’m wondering do I have to flour the baking sheet as well. Thanks! And Happy New Year!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *